در روزهای اولیه روزه داری بدن به شرایط جدید عادت می کند . در این زمان کمبود انرژی و احساس گرسنگی، خستگی و عدم تمرکز طبیعی است؛ پس در ماه رمضان با یک برنامه غذایی صحیح میتوان به بدن کمک کرد تا ازشرایط ماه رمضان استفاده کند و خود را پاکسازی نماید .
مهمترین نکته این است که باید حتماً باید سحری خورده شود و از که خرما جزء ضروری افطاری و سحری محسوب می شود استفاده شود .
- ارزش غذایی خرما زیاد است و آن را در هرم غذایی جزو میوهها به حساب می آورند . خوردن چند عدد خرما نیاز بدن به یک واحد میوه در روز را جبران میکند.خرما مقدار زیادی قند ساده دارد و در نتیجه به سرعت جذب خون میشود؛ پس در زمان افطار برای برطرف کردن گرسنگی مناسب است. اگرچه افراد دیابتی، چاق یا کسانی که وزن زیادی دارند از مصرف زیاد خرما خودداری کنند.
- خرما با داشتن ۲۵درصد ساکاروز و ۵۰درصد گلوکز از میوه های پرکالری به حساب می آید ، و مصرف آن در سحر برای حفظ انرژی مناسب است. توجه داشته باشید که خرمای خشک، نسبت به خرمای تازه و رطب انرژی زیادتری دارد.
- خرما مقادیر زیادی ویتامینهای آ (A)، بِیک (B1)، بِدو (B2) و سی (C) دارد و نیاز بدن را تا حدود زیادی تأمین میکند. گروه ویتامینهای ب برای دستگاه عصبی بدن مورد احتیاج است. جالب است بدانید که این ویتامین مانع خشونت میشود. ویتامین آباعث می شود کلسیم خرما بهتر جذب شود .
- خرما املاحی چون سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن دارد.اگرچه سدیم خرما کم است و خوردن مقدار کمی از آن برای کسانی که فشارخون دارند دردسر ساز نیست. چند عدد خرما، نیاز روزانهی آهن بدن را که ترمیمکننده و سازندهی گلبولهای قرمز خون است، برطرف میکند. بنابراین خرما برای درمان کمخونی مناسب است .
- خرمای تازه و مرطوب، در حدود پانزده تا سی درصد آب دارد که در کنار بافت فیبری خرما، برای دستگاه گوارش مفید است و ضد یبوست و خشکی پوست است.
- خرما خستگی ناشی از روزه یا فعالیت سنگین را کاهش می دذهد وبرای قوای جنسی نیز مفید است؛ بویژه اگر با شیر مصرف شود.
بدون دیدگاه